Skoči na vsebino
  • Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

Projekt EVA - brezplačni program vadbe in edukacije za bolnice z rakom (dojk).

Projekt-EVA

Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko-RAK.si že več let organizira in izvaja brezplačni program vadbe namenjen potrebam in zahtevam bolnic z rakom dojk.
Vadba poteka pod strokovnim vodstvom diplomirane kineziologinje, je pa primerna tudi za druge skupine kroničnih bolnikov.

V okviru javnega razpisa Ministrstva za zdravje za sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja je Društvo ko-RAK.si skupaj s partnerji:
Europa Donna, Onkološki inštitut, Zdravstveni dom Nova Gorica, Splošna bolnišnica Nova Gorica, Fakulteta za šport Univerze Ljubljana, pridobilo finančna sredstva za nadaljevanje programa vadbe v obdobju 2017-2019. Program smo poimenovali z akronimom EVA (Evalvacija, Vadba, Analiza). Projekt EVA smo prvič predstaviti širši javnosti v torek, 24. oktobra 2017 ob 17. uri v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica. Projekt EVA so na Goriškem predstavili: prof. dr. Marko Vudrag, dr. med., predsednik Društva ko-RAK.si, Maja Dakskobler, dipl. kineziolog, vodja programa in vaditeljica, Mojca Humar, dr. med., spec. internistične onkologije, Splošna bolnišnica "Dr. Franca Derganca" Nova Gorica.

 

Spletna povezava do Projekta EVA http://program-eva.si/

preventivni programi