Skoči na vsebino
  • Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

Tudi naš ZD na 9. Goriškem teku in hoji za upanje

datum: 04.10.2023

kategorija: Novice

V soboto, 30. septembra, so se tudi zaposleni našega ZD udeležili tradicionalnega 9. Goriškega teka in hoje za upanje. Poglejte si galerijo foto utrinkov tega dne.

Goriški tek in hoja za upanje je tradicionalni športno-dobrodelni dogodek, ki služi kot uvod v rožnati oktober, saj je povezan z rakom dojk in težavami, ki jih povzroča med žensko populacijo.  

Udeleženci so se lahko podali po 6, 9 ali 14 km dolgi progi, dobra volja in odlična glasba pa sta odmevali na osrednjem prizorišču na Trgu Evrope. Tam so se odvijali številni nastopi in poučne dejvnosti, obiskali ste lahko tudi stojnico našega zdravstvenega doma. 

Eva Brecelj, pediatrinja je povedala: »Prireditve so se udeležili tudi dijaki Gimnazije in zdravstvene šole Nova Gorica, ki so se zbrali na Trgu Evrope že uro pred startom. Zanimivo je bilo pristopati k malim skupinam mladostnikov z informacijo, da nekatere vrste raka povzročajo virusi, zato se pred njimi lahko zaščitimo s cepljenjem. Podajanje zdravstvene vzgoje v neformalnem, sproščenem okolju je dodana vrednost k našemu rednemu delu.«  

»Zame je bil to izjemno lep dogodek in dan. Združili smo prijetno s koristnim. Prijetno smo se podružili, poklepetali in se koristno zrekreirali. Najbolj me je navdušila množica mladih dijakov Šolskega centra Nova Gorica. Se mi zdi res zelo modra odločitev, da so športni dan priključili dogodku. Verjamem, da so se tudi mladi imeli zelo lepo in se bodo z veseljem še vračali.« pa je še dodala direktorica našega ZD, Petra Kokoravec.    

 

Vsa sredstva iz štartnin so bila donirana Odseku za hematologijo in onkologijo Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica.

 

Tekinhojazaupanje2023 Tekinhojazaupanje2023a Tekinhojazaupanje2023b Tekinhojazaupanje2023d  Tekinhojazaupanje2023e Tekinhojazaupanje2023f 

Avtorji fotografij: Polona Campolunghi Pegan, Sanja Kotnik, Center za krepitev zdravja Zdravstveni dom Nova Gorica,

preventivni programi