• Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

hand.png

Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvenih postaj omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

 

 

prijava-cepljenje-2.png
ste-pozitivni.png
izvajanje-testov

 

Postavljen je temeljni kamen za novi prizidek zdravstvenega doma

datum: 21.01.2023

kategorija: Novice

V petek, 20.1. 2023, je bil za stavbo sedanjega novogoriškega zdravstvenega doma s strani direktorice ZD Osnovno varstvo Nova Gorica Petre Kokoravec, novogoriškega župana Sama Turela in direktorja podjetja Makro 5 d.o.o. Igorja Hvastje položen temeljni kamen za nov prizidek zdravstvenega doma.

Pričakuje se, da bo do maja prihodnje leto zgrajen štiri etažni objekt s površino 3.000 m2 in podzemno garažo s prostorom za 240 vozil. Z novim prizidkom bo naš ZD pridobil prepotrebne prostore za ambulante pediatrije, fizioterapije, družinske medicine in ginekologije.

MONG_ZD_PostavitevTemeljnegaKamna_20-01-2023_FotoAnaRojc-1489

Foto: Ana Rojc

 

Ocenjena vrednost investicije znaša 12,9 milijona evrov. Od tega bo naš zdravstveni dom prispeval 7 milijonov evrov, 2,5 milijona evrov bo prispevalo Ministrstvo za zdravje RS, preostala sredstva, v višini 3,4 milijona evrov pa je zagotovila novogoriška mestna občina. Prizidek bo gradilo podjetje Makro 5 d.o.o. iz Kopra.

MONG_ZD_PostavitevTemeljnegaKamna_20-01-2023_FotoAnaRojc-1303

​Foto: Ana Rojc

 

Kot je ob tem povedala direktorica Petra Kokoravec: »Za Zdravstveni dom Osnovno varstvo je današnji dan izjemno vesel in pomemben, saj smo nanj čakali dolgih dvajset let, morda celo več. Prostorska stiska, s katero se že leta srečujemo, je vsak dan hujša. Sicer jo dokaj uspešno rešujemo z najemanjem prostorov, vendar to nikakor ne more biti trajna rešitev. Prav objekt, za katerega smo danes postavili temeljni kamen, nam bo omogočil, da vso svojo dejavnost, ki jo izvajamo v Novi Gorici, združimo na eni lokaciji, kar bo bistveno olajšalo in izboljšalo kakovost našega dela.«  

preventivni programi