Skoči na vsebino
  • Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

Skupaj za Kras

datum: 04.08.2022

kategorija: Novice

Spoštovane kolegice in kolegi, dragi poslovni partnerji in prijatelji,

najprej iskrena hvala vsem, ki ste nam v najtežjih trenutkih, sredi največjega požara v zgodovini Slovenije,

FB, IG Skupaj za Kras

ki je praktično izbrisal življenje in zeleno podobo Miren Krasa, ter prizadel preko 3.500 hektarjev površin v občini Miren-Kostanjevica in sosednjih Renče-Vogrsko in Komen, izkazali podporo, pomoč in pripravljenost na kakršenkoli način sodelovati pri sanaciji škode.

Danes lansiramo kampanjo SKUPAJ ZA KRAS, v kateri sočutni javnosti, podjetjem, posameznikom in skupinam nudimo možnost vključitve v proces obnove pogorelega Krasa preko finančnih donacij.

Prilagamo izjavo za javnost in vizual kampanje, namenjen socialnim omrežjem. V tem trenutku nam lahko najbolj pomagate z delitvijo povabila k sodelovanju po vseh vaših komunikacijskih kanalih.

V prihodnjih dneh bo objavljena tudi spletna stran skupajzakras.si s specifikacijo predmetov, ki so jih v podporo projektu obnove donirali znani športniki, umetniki, vinarji, modni kreatorji in bodo na licitaciji vse do zaključnega dobrodelnega dogodka v začetku jeseni.

Vabimo vas, da tudi prihodnje večje dogodke in prireditve širom Slovenije skupaj izkoristimo za povabilo javnosti k podpori, morda tudi preko prostovoljnih prispevkov, ki se usmerijo na namenski TRR, odprt pri Fundaciji Vrabček upanja (več v priponki).

V prihodnjih mesecih bomo organizirali več čistilnih akcij, kajti na pogorišču je za žejnimi gasilci in letalskimi intervencijami z vodnimi bombami ostalo veliko okolju neprijazne plastike. Veseli bomo, če se nam boste pridružili na terenu.

Škoda je nepredstavljiva, sanacija bo potekala desetletja po načrtu, ki bo sledil oceni s strani strokovnih inštitucij. Podoba goriškega in delno komenskega Krasa ne bo nikoli več enaka. Novi ekosistemi se bodo vzpostavljali naslednjih 50 do 100 let.

Za vsak prispevek k hitrejši revitalizaciji našega Krasa nam bodo hvaležne generacije.

Ekipa Turizma Miren-Kostanjevica

Izjava za javnost

preventivni programi