• Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

hand.png
Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvenih postaj omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

 

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.

Ambulante osebnih zdravnikov še naprej delujejo kot običajno

datum: 30.10.2020

kategorija: Novice

Vse ambulante v ZD Nova Gorica še naprej delujejo kot običajno in pregledi se izvršujejo brez sprememb.

 

Spoštovani pacienti,  

minister za zdravje Tomaž Gantar je prejšnji teden javnost obvestil, da se za 14 dni zaustavi vse nenujne zdravstvene storitve, kar pomeni skoraj vse preventivne dejavnosti in nenujne posege.  

Odredba se nikakor ne nanaša na delovanje osebnih zdravnikov. Vse ambulante v ZD Nova Gorica še naprej delujejo kot običajno in pregledi se izvršujejo brez sprememb. To pomeni, da se v primeru vsakršnih novo nastalih zdravstvenih težav, vedno lahko obrnete na vaše osebne zdravnike.  

Edina sprememba, ki sicer v našem Zdravstvenem domu velja že od marca dalje, je, da se je potrebno na vsak pregled predhodno naročiti - ambulanto lahko pokličete po telefonu ali kontaktirate preko elektronske pošte. Prosimo, da na preglede prihajate ob naročenem terminu, da vam na vstop v čakalnico ne bo potrebno čakati.  

Ambulante vaših osebnih zdravnikov (ambulante družinske medicine, pediatrični dispanzerji in ginekološka služba) pa tudi druge strokovne službe zdravstvenega doma, ki skrbijo za obolele, v času epidemije delujejo nemoteno.  

Želimo vam veliko zdravja, skupaj smo močnejši!  

 

Kolektiv Zdravstvenega doma Nova Gorica

preventivni programi