• Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

hand.png
Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvenih postaj omejen.
Dovoljen je le NAROČENIM pacientom.

 

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA.

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.

Z gibanjem do boljšega zdravja - 8. september: svetovni dan fizioterapije

datum: 08.09.2020

kategorija: Novice

Redna telesna dejavnost krepi zdravje, izboljša kvaliteto življenja in podaljšuje življenje. Če boste redno telesno dejavni, boste imeli več energije, obenem pa boste zmanjšali tveganja za nastanek različnih sodobnih zdravstvenih težav in bolezni.

Vsak začetek je težak, a začnite počasi in brez težjih obremenitev. Naj bo vaš cilj 30 minutna zmerna intenzivna telesna dejavnost (npr. hitra hoja), vsaj 5-krat na teden.

Biti redno telesno dejaven je lažje, če najdete aktivnosti, ki so vam všeč in jih boste z veseljem izvajali večino dni v tednu.

Nordijska hoja2 Vadba1

Če potrebujete dodatno spodbudo za spremembo vašega življenjskega sloga in strokoven nasvet so vam v našem Centru za krepitev zdravja na voljo tudi delavnice za zdravo gibanje. 

 

Živite AKTIVEN ŽIVLJENSKI SLOG!

Fizioterapevti ZD Nova Gorica

preventivni programi