Skoči na vsebino
  • Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

Obvestilo - zdravniško potrdilo za vstop otroka v vrtec

datum: 06.08.2020

kategorija: Novice

Zaradi dejstva, da večina otrok začne na novo obiskovati vrtec septembra in zaradi kadrovske stiske, ki se je v našem zavodu z letošnjo upokojitvijo zdravnice pediatrinje, za katero žal nismo uspeli dobiti nadomestila, povečala, prihaja do težav - zamud z izdajo zdravniških potrdil pred vstopom otrok v vrtec.

 

Zdravnik lahko potrdilo zgolj na osnovi pregleda otrokove zdravstvene dokumentacije, izda samo v primeru, da je od zadnjega sistematskega pregleda otroka preteklo manj kot šest mesecev. V nasprotnem primeru pa mora zdravnik za izdajo omenjenega potrdila, poleg pregleda dokumentacije, opraviti tudi pregled otroka. 

Osebje našega zdravstvenega doma se trudi, da bi pravočasno opravili še te dodatne preglede, a zaradi velikega števila otrok, ki dokument potrebujejo, in hudega pomanjkanja pediatrov, se bojimo, da do začetka septembra ne bomo uspeli izdati vseh potrdil. 

 

Da bi se v bodoče izognili tej težavi, predlagamo, da osebje vrtca starše napoti k otrokovemu izbranemu pediatru že spomladi, pri vpisu otroka v vrtec. Tako bo lahko pediater potrdilo izdal prej, oz. bo lahko še pravočasno opravil pregled otroka.

 

Eva Brecelj, dr.med., spec. pediater, vodja Službe za varstvo otrok in mladine

Petra Kokoravec, dr.med., spec. druž.med., direktorica ZD Nova Gorica

 

Več: obvestilo - zdravniško potrdilo pred vstopom v vrtec.pdf

preventivni programi