Skoči na vsebino
 • Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

 • Klic v sili: 112

 • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

OBVESTILO PACIENTOM O DELOVANJU ZD V ČASU COVID-19

datum: 08.04.2020

kategorija: Novice

NOVE INFORMACIJE O DELOVANJU: administrativnih storitev (recepti, bolniški stalež in drugo), zdravstvenega varstva žensk, preventivne dejavnosti (cepljenje otrok in mladostnikov), patronažnega varstva in nege na domu, dispanzerja medicine dela, prometa in športa, centra za duševno zdravje odraslih in otrok, centra za krepitev zdravja, fizioterapije, laboratorijske diagnostike, itd.

Spoštovani pacienti,

zaradi naraščajočega pojava okužb in tveganja za širjenje bolezni zaradi novega koronavirusa (COVID-19) v ZD Nova Gorica izvajamo izključno NUJNE zdravstvene storitve.  Pregled je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z zdravstvenim osebjem (po telefonu ali e-pošti), zato prosimo, da upoštevate sledeče preventivne ukrepe:

 • Če ste prehlajeni, vas boli žrelo, kašljate, imate vročino, težko sapo, imate težave z drisko, bruhanjem, OSTANITE DOMA in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč POKLIČITE v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila.

 • V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

 • Če menite, da potrebujete pregled zaradi zdravstvenih težav, ki niso povezane z okužbo s koronavirusom, predhodno kontaktirajte po telefonu ali e-pošti osebnega/nadomestnega zdravnika, ki vam bo svetoval in presodil, ali je pregled v ambulanti nujen.

 

ADMINISTRATIVNE STORITVE (RECEPTI, BOLNIŠKI STALEŽ in drugo)

Vse administrativne storitve, kot so izdaja receptov, naročilnic za medicinske pripomočke, urejanje bolniškega staleža, se izvaja v ambulanti vašega osebnega zdravnika (družinski zdravnik, pediater, ginekolog, psihiater) na daljavo preko telefona oz. preko e-pošte. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

 

VSTOP V ZDRAVSTVENI DOM

S ciljem preprečevanja širjenja bolezni COVID-19 med prebivalstvom, je vstop v ZD nova Gorica omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da zdravstvenemu delavcu ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

 

OB VIKENDIH, PRAZNIKIH IN PONOČI

Čez vikende, praznike in v nočnem času deluje dežurna služba nujne medicinske pomoči za odrasle in otroke nespremenjeno v Urgentnem centru Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici dosegljivi na telefonsko številko 05 330 11 17. V primeru simptomov sumljivih za COVID -19 (vročina, kašelj, težka sapa, prehlad, boleče žrelo, driska, bruhanje) predhodno pokličite in ne prihajajte v ambulanto nenapovedano. Preden poiščete nujno medicinsko pomoč, presodite, ali je pregled res nujno potreben ali lahko počakate na delovnik in pokličete osebnega/nadomestnega zdravnika.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju so v ZD Nova Gorica  vzpostavljene telefonske številke v kolikor imate znake infekta (slabo počutje, kašelj, povišana telesna temperatura,…) in potrebujete zdravstveni nasvet se poleg ambulante izbranega zdravnika lahko obrnete na spodnje tel. številke:

 • za ODRASLE mobilna številka 051 656 ali 051 656 588

 • za OTROKE IN MLADOSTNIKE mobilna 051 656 509


Za zanesljive informacije o novem koronavirusu lahko pokličete tudi na brezplačni klicni center vladnega urada za komuniciranje vsak dan med 8.00 in 20.00 uro na telefonsko številko 080 1404.

 

Posvet z epidemiologom NIJZ je občanom omogočen vsak dan med 09.00 in 17.00 uro na telefonski številki. 031 646 617 in 031 619 118.

 

PREVENTIVNA DEJAVNOST

Skladno z uredbo vlade in epidemiološko situacijo COVID-19 se redni preventivni pregledi za otroke in šolarje do preklica ne izvajajo. Izjema so preventivni pregledi otrok do 12. meseca starosti, ki vključujejo tudi obvezna cepljenja, ter pregledi in cepljenja učencev tretjega razreda osnovne in dijakov tretjega letnika srednje šole. Pediatrični dispanzerji v Novi Gorici in Šempetri pri Gorici pa so po telefonu dosegljivi po svojem ordinacijskem času.

 

ZDRAVSTVENO VARSTVO ŽENSK

Skladno z uredbo vlade in epidemiološko situacijo COVID-19 se spreminja organizacija dela v Zdravstvenem varstvu žensk, in sicer ginekološke ambulante delujejo samo na lokaciji Zdravstvenega doma Nova Gorica, Rejčeva 4, 5000 Nova Gorica. Vse ostale ginekološke ambulante pa so po telefonu dosegljive po svojem ordinacijskem času. Zaradi trenutne epidemiološke situacije vezane na pojavnost Korona virusa, naprošamo pacientke dispanzerja za ženske, še posebej nosečnice, da na preglede pridejo same, brez spremljevalcev. Vse administrativne storitve (izdaja receptov, napotnic) se ureja na daljavo preko telefona ali elektronske pošte.

 

PATRONAŽNO VARSTVO IN NEGA NA DOMU

V okviru patronažnega varstva in zdravstvene nege na domu se izvajajo le najnujnejši kurativni patronažni obiski, katerih opustitev bi lahko imelo izrazito negativne posledice za zdravje pacienta. Od preventivnih obravnav se bodo v patronažnem varstvu izvajale le preventivne obravnave otročnic in novorojenčkov odpuščenih iz porodnišnice. Kontakti za primer nujne patronažne oskrbe so dostopni na povezavi: https://www.zd-go.si/ambulante/patronazna-sluzba/

 

CENTER ZA DUŠEVNO ZDRAVJE ODRASLIH IN OTROK

Trenutna epidemiološka situacija lahko v nas vzbuja različne neprijetne občutke in strahove. Z namenom nudenja psihosocialne pomoči ob težjem spopadanju s trenutnimi razmerami je vzpostavljena možnost kontakta po telefonu ali elektronski pošti.

 • Psihološka posvetovalnica:

Telefonska številka: 041 426 469

Email: psihologckz@zd-go.si

Urnik: ponedeljek-petek 08.00 - 20.00 ure.

 • Center za duševno zdravje odraslih:

Telefonska številka: 05/33 83 269.

Urnik: ponedeljek 13.00 -19.30, torek, sreda, četrtek, petek 07.30 - 14.00.

 • Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov:

Telefonska številka: 05 33 83 309

Urnik: ponedeljek, torek, četrtek in petek 07.30 – 14.00, sreda 13.00 – 19.30

 

SPECIALISTIČNE AMBULANTE

Izvajajo se izključno zdravstvene storitve s stopnjo nujnosti »nujno« in »zelo hitro«. Za vse redno naročene paciente bo določen nov termin zdravstvene obravnave. V kolikor ste prejeli napotnico pod nujno in zelo hitro je potrebno predhodna telefonska najava k specialistu, kjer nameravate opraviti specialistično. Vsi ostali redno naročeni boste prejeli nov datum pregleda.

 

DISPANZER MEDICINE DELA, PROMETA IN ŠPORTA (DMDPŠ)

Za nujne prve preglede delavcev, ki so potrebni za nemoteno delovanje nujnih dejavnosti v trenutni situaciji (reševalne službe, zdravstveni delavci, delavci v lekarnah, komunalne dejavnosti, energetika, dejavnosti varovanja, ...) in vse predhodne preglede v omenjenih dejavnostih. Za informacije o pregledih kontaktirajte medicinsko sestro na tel. številko: 05 330 83 210.

 

LABORATORIJSKA DIAGNOSTIKA

Na lokaciji ZD Nova Gorica, Rejčeva 4, kjer se izvajajo nujni in neodložljivi pregledi pacientov, je na voljo tudi laboratorijska diagnostika. Laboratorij s predhodnim naročilom preko svojega osebnega zdravnika deluje od ponedeljka do četrtka od 07.00 do 19.00 ure, v pete pa od 07.00 do 15.00 ure.

Prosimo, da obisk v laboratoriju za odvzeme krvi, ki so bili predvideni pred razglasitvijo epidemije in niso nujni, preložite na čas, ko ne bo več tveganja za okužbo z novim koronavirusom.

 

FIZIOTERAPIJA

Dejavnost fizioterapije se ne izvaja. Že naročeni pacienti bodo prejeli nov termin obravnave.

 

CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA

Skladno z uredbo vlade in epidemiološko situacijo COVID-19 se redno delo v centrih za krepitev zdravja prekine do preklica.

 

CENTER ZA PREPREČEVANJE IN ZDRAVLJENJE ZASVOJENOSTI OD PREPOVEDANIH DROG

Delo v Centru za preprečevanje in zdravljenje zasvojenosti od prepovedanih drog poteka po urniku razdeljevanja nadomestne terapije: ponedeljek od 7.00 - 12.00 in v sredah od 16.00 do 19.00 h. V ambulanti je od ponedeljka do petka od 08.00 do 19.00 ure je vedno prisoten zdravstveni strokovnjak za konzultacije in posvete.

 

Direktorica ZDOV Nova Gorica

Petra Kokoravec, dr. med. spec. druž. med.

Obvestilo pacientom o delovanju ZD Nova Gorica v času COVID-19.docx

preventivni programi