• Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

NE VSTOPAJTE

v prostore Zdravstvenega doma s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem!
Svojo ambulanto kontaktirajte po telefonu!

SPREMENJEN REŽIM DELOVANJA ZD NOVA GORICA!

 

Obveščamo vas, da od srede, 18.3.2020, do nadaljnjega, ZD Nova Gorica, zaradi pojavnosti COVID 19 in razglasitve epidemije v državi, zapira vrata vseh dislociranih enot in koncesionarskih ambulant! Kjub temu lahko pacienti za nasvet še vedno po telefonu pokličete v ambulanto svojega osebnega zdravnika.

 

OPOZORILO

Koronavirus

V kolikor imate znake infekta (slabo počutje, kašelj, povišana telesna temperatura,…) in potrebujete zdravstveni nasvet se poleg ambulante izbranega zdravnika lahko obrnete na spodnje tel. številke:
Za odrasle (pon - čet: 8.00 - 20.00, pet: 8.00 -15.00): 051 656 580 in 051 656 588
Za otroke (pon - pet: 8.00 - 15.00): 051 656 509

Služba nujne medicinske pomoči

Nujna medicinska pomoč (NMP) je izvajanje nujnih ukrepov pri osebi, ki je zaradi poškodbe, nenadnega obolenja ali zastrupitve neposredno življenjsko ogrožena oziroma pri kateri bi glede na zdravstveno stanje v kratkem lahko prišlo do takšne ogroženosti.

Služba NMP Nova Gorica deluje na območju občin Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Brda, Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko.
Sedež Službe NMP je Rejčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica, tel. 05 33 83 200.
Vodja Službe NMP je Ana Bokan, dr. med., spec. urgentne medicine.

Delo je organizirano na terenu (NMP) in v ambulanti (Ambulanta za hitre preglede - AHP):

  • NMP se nahaja v prostorih Zdravstvenega doma Nova Gorica (ZD NG), Rejčeva ulica 4. Tu je redno zaposlenih 5 urgentnih zdravnikov. V delo se v obliki dežurstva vključujejo zdravniki Splošnih ambulant in koncesionarji. V takšni obliki je NMP na razpolago 24h na dan, vse dni v letu. Ekipo NMP sestavlja 1 zdravnik, 1 reševalec-diplomirani zdravstvenik in 1 reševalec-zdravstveni tehnik.
  • AHP se nahaja v prostorih Urgentnega centra Nova Gorica. V njej je redno zaposlednih 5 diplomiranih zdravstvenikov. Obravnava pacientov je organizirana v obliki dežurstva, ki ga izvajajo zdravniki Splošnih ambulant ZD NG in koncesionarji. V AHP ima nujen pacient vedno prednost pri obravnavi.

Preden poiščete nujno medicinsko pomoč, presodite ali gre resnično za nujno stanje ali lahko počakate na osebnega zdravnika, ki najbolje pozna vaše zdravstvene probleme. Nujna medicinska pomoč je namenjena bolnikom/poškodovancem, ki zdravniško pomoč potrebujejo takoj.

TELEFONSKE ŠTEVILKE

  • 112 ...  Za nujno zdravniško pomoč v primeru življenjske ogroženosti
  • 05 330 11 17  ...  Ambulanta za hitre preglede

ZLORABA SLUŽBE NMP ZA NENUJNE PRIMERE LAHKO ŽIVLJENJSKO OGROZI NUJNEGA BOLNIKA!

KLIC NA 112

nmpNa telefonsko številko 112 se oglasi operater Regijskega centra za obveščanje, ki vaš klic preusmeri NMP v ZD NG. Vezan klic sprejme ekipa NMP, ki vas vodi skozi pogovor, da pridobi potrebne informacije o nujnosti vašega stanja. Poleg glavnega razloga za klic, sta zelo pomembna podatka tudi vaša lokacija in telefonska številka (v primeru, da se telefonska zveza prekine ali v primeru potreb po dodatnih informacijah na poti).

Zloraba klica na 112 ter znamenj za pomoč in nevarnost je kazniva.

preventivni programi