• Zdravstveni dom Nova Gorica: 05 338 32 00

  • Klic v sili: 112

  • Nujna medicinska pomoč: 05 330 11 17

STOP covid 

Obveščamo vas, da je vstop v objekte zdravstvenega doma in zdravstvenih postaj prepovedan!

Izjema so NAROČENI pacienti.

 

 

SPOŠTOVANI PACIENTI!

Zaradi trenutnega dogajanja po svetu in v Sloveniji, naprošamo za upoštevanje naslednjih navodil.

Pomembno je omejiti širjenje okužbe s koronavirusom. Poleg splošnih pravil higienskega režima je potrebno NUJNO upoštevati, da v kolikor ste bolni, NE VSTOPATE v čakalnico in ambulanto, ampak se prej po telefonu posvetujete z vašim osebnim ali dežurnim zdravnikom. Naprošamo tudi, da administrativne zadeve (naročanje receptov, napotnic, bolniških staležev, itd.) uredite preko telefona ali preko e-pošte. Prosimo, da SE DRŽITE URE NAROČANJA, čeprav se zavedamo, da zaradi drugih obveznosti osebja v ambulanti, večkrat vi čakate nas.

NAMEN UKREPA JE ZMANJŠATI ŠTEVILO LJUDI V ČAKALNICAH TER OMEJITI ZADRŽEVANJE MOREBITNIH OKUŽENIH IN KONTAKTOV!

Ne pozabite, da so pacienti s kroničnimi boleznimi in starostniki najbolj krhki skupini glede umrljivosti zaradi okužb, ne samo s koronavirusom, ampak tudi zaradi drugih nalezljivih bolezni. Zelo pomembno je, da ne pozabite na pomen umivanja oz. razkuževanja rok.

Le s pravo mero previdnosti in preventive lahko zagotovimo varne obravnave za vse, ki to potrebujejo!​

Petra Kokoravec, dr. med., spec. druž. med.
direktorica ZD Nova Gorica

___________________________________________________________________________________________________

 

V kolikor ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, ki ima postavljen sum ali potrjeno okužbo s koronavirusom, ali imate povišano telesno temperaturo (enako ali višjo od 37 stopinj Celzija), ste nahodni, kašljate, imate bolečine v grlu/žrelu, bolečine v mišicah, prebavne težave (bruhanje drisko), ali ste bili v stiku z osebo, ki ima takšne težave, pred vstopom v zdravstveni dom, POKLIČITE SVOJEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA IN POČAKAJTE NADALJNJA NAVODILA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA.​

Prosimo, da brez predhodnega dovoljenja ne vstopate v ustanovo in ostanete doma!
Izogibajte se stiku z ostalimi ljudmi in tako preprečite možnost širjenja okužbe.

V primeru potrebe po nujni medicinski pomoči pokličite na številko 112.

 

Služba nujne medicinske pomoči

Nujna medicinska pomoč (NMP) je izvajanje nujnih ukrepov pri osebi, ki je zaradi poškodbe, nenadnega obolenja ali zastrupitve neposredno življenjsko ogrožena oziroma pri kateri bi glede na zdravstveno stanje v kratkem lahko prišlo do takšne ogroženosti.

Služba NMP Nova Gorica deluje na območju občin Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Brda, Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko.
Sedež Službe NMP je Rejčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica, tel. 05 33 83 200.
Vodja Službe NMP je Ana Bokan, dr. med., spec. urgentne medicine.

Delo je organizirano na terenu (NMP) in v ambulanti (Ambulanta za hitre preglede - AHP):

  • NMP se nahaja v prostorih Zdravstvenega doma Nova Gorica (ZD NG), Rejčeva ulica 4. Tu je redno zaposlenih 5 urgentnih zdravnikov. V delo se v obliki dežurstva vključujejo zdravniki Splošnih ambulant in koncesionarji. V takšni obliki je NMP na razpolago 24h na dan, vse dni v letu. Ekipo NMP sestavlja 1 zdravnik, 1 reševalec-diplomirani zdravstvenik in 1 reševalec-zdravstveni tehnik.
  • AHP se nahaja v prostorih Urgentnega centra Nova Gorica. V njej je redno zaposlednih 5 diplomiranih zdravstvenikov. Obravnava pacientov je organizirana v obliki dežurstva, ki ga izvajajo zdravniki Splošnih ambulant ZD NG in koncesionarji. V AHP ima nujen pacient vedno prednost pri obravnavi.

Preden poiščete nujno medicinsko pomoč, presodite ali gre resnično za nujno stanje ali lahko počakate na osebnega zdravnika, ki najbolje pozna vaše zdravstvene probleme. Nujna medicinska pomoč je namenjena bolnikom/poškodovancem, ki zdravniško pomoč potrebujejo takoj.

TELEFONSKE ŠTEVILKE

  • 112 ...  Za nujno zdravniško pomoč v primeru življenjske ogroženosti
  • 05 330 11 17  ...  Ambulanta za hitre preglede

ZLORABA SLUŽBE NMP ZA NENUJNE PRIMERE LAHKO ŽIVLJENJSKO OGROZI NUJNEGA BOLNIKA!

KLIC NA 112

nmpNa telefonsko številko 112 se oglasi operater Regijskega centra za obveščanje, ki vaš klic preusmeri NMP v ZD NG. Vezan klic sprejme ekipa NMP, ki vas vodi skozi pogovor, da pridobi potrebne informacije o nujnosti vašega stanja. Poleg glavnega razloga za klic, sta zelo pomembna podatka tudi vaša lokacija in telefonska številka (v primeru, da se telefonska zveza prekine ali v primeru potreb po dodatnih informacijah na poti).

Zloraba klica na 112 ter znamenj za pomoč in nevarnost je kazniva.

preventivni programi